Rafelbunyol invertirà 608 mil € en la geotèrmia de la piscina municipal

Rafelbunyol invertirà més de mig milió d’euros en la piscina municipal coberta per a canviar la instal·lació de gas a energia geotèrmica. Una millora que serà possible gràcies a la subvenció de 422.060,10 € del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència Europeu (Fons Next Generation) a través de l’IVACE en la convocatòria d’ajudes per a la implantació d’instal·lacions d’energies renovables tèrmiques.
El cost total del projecte està estimat en 608.000€, dels quals 186.000€ els cobrirà el Consistori amb fons propis dels exercicis 2024 i 2025.
«El nou sistema es posarà en funcionament a l’estiu de 2025 i amb ell, eliminem el gas com a combustible per a calfar l’aigua de la piscina climatitzada. És un combustible fòssil i contaminant» afirma l’alcalde, Fran López.
La piscina climatitzada és una de les instal·lacions públiques que més energia consumeix i que suposa una major despesa per a les arques municipals. Una obra que a la vegada suposarà un estalvi anual de 78.000€ del consum de gas de la piscina. És a dir, l’Ajuntament ha apostat per buscar alternatives més sostenibles en el procés de descarbonització i millora de la sostenibilitat dels edificis municipals.
«Amb aquesta millora augmentem en sostenibilitat, eliminant el gas, i en autosuficiència energètica perquè dependrem només de fonts d’energia pròpies: l’aigua del subsol més l’energia solar. Durant aquesta legislatura volem accelerar la transició energètica a Rafelbunyol cap a un poble en el qual tot el consum d’energia pública provinga d’energies renovables i sostenibles a llarg termini» declara Mario Carrera, regidor de Transició energètica i Canvi climàtic.
Un procés que se suma a altres iniciatives com la promoció de la Comunitat Energètica Local o la instal·lació de panells solars en els edificis públics. Aquest canvi a geotèrmia vindrà acompanyat de la instal·lació de panells solars a l’Illa del Raspall per  aconseguir el major aprofitament possible d’energies sostenibles i, fins i tot, cobrir la totalitat de la demanda elèctrica del complex esportiu municipal.