Les platges del nord del Puig no iniciaran la temporada fins a l’1 de juliol per les limitacions de Costes

Les platges naturals i semi-urbanes del nord del Puig, com Santa Elvira-La Torreta, Els Plans i part de l’antic barri de Pescadors, no iniciaran la temporada de bany fins a l’1 de juliol.

Este retard es deu a les limitacions imposades per Costes durant el període de nidificació del corriol camanegre, que s’estén des de març fins a finals de juny. Estes platges, que ocupen el tram de costa que va des de Valhotel fins a Puçol amb urbanitzacions com Mar Plata i Plansmar, han estat afectades per estes restriccions durant diversos anys consecutius. des què va crear-se l’actual Catàleg de Platges de la Comunitat Valenciana.

Les restriccions inclouen la prohibició de passar les màquines de neteja i la instal·lació d’equipaments, la qual cosa dificulta els treballs de preparació. Tant els operaris municipals com els treballadors de la Diputació estan a l’espera de la finalització d’este període de limitacions per poder posar a punt les platges per a l’estiu.

Des de l’Ajuntament, es demana disculpes per les molèsties que esta situació puga ocasionar i es recorda a la ciutadania que les platges s’acabaran de preparar tan prompte com finalitzen les restriccions.

Per altra banda, les platges del sud del municipi, com la Play-Puig i la dels Plans, van iniciar la temporada el passat 24 de juny.

Entre les novetats d’enguany, es troben la renovació del passeig marítim, les millores en la platja per a gossos, el reforçament de l’equip de socorristes, que ja estan operatius des d’inicis de juny, així com dels equips de neteja i manteniment. A més, el 6 de juliol se celebrarà l’esdeveniment «L’O del Puig» a l’esplanada Play Puig-Puig Val, que promet ser un punt de trobada ineludible.

L’alcalde Vicent Porta ha destacat l’esforç que suposa per a un municipi com El Puig posar a punt quatre quilòmetres de costa, ressaltant les dificultats afegides en les platges del nord per les indicacions de Costes i Medi Ambient. Porta ha expressat el seu agraïment per la comprensió i col·laboració de veïns i visitants en fer possible un any més el gaudi de les platges del municipi.

Porta ha afegit que entén el desassossec d’alguns veïns que no tenen perquè ser coneixedors d’aquestes restriccions, però lamenta profundament el comportament del PP local que «sent coneixedors de la situació intenten treure’n rèdit polític enganyant a la població».

El regidor de Turisme, Marc Oriola, ha subratllat el compromís de l’Ajuntament d’oferir platges de qualitat, segures i accessibles per a tothom, així com l’ampliació de les activitats lúdiques per a garantir un estiu ple de diversió.

L’Ajuntament del Puig convida a tota la ciutadania a gaudir de les seues platges i recorda que s’acabaran de posar a punt quan finalitze el període de restriccions.