El Grup de danses La Xicalla de Catarroja balla als majors de la Residència Ramon Pastor

El Grup de danses La Xicalla ha oferit un repertori de danses als majors de la Residència la Tercera Edat Francisco Ramón Pastor i Madres Desamparados y San José de la Montaña, el passat dissabte 13 de juliol, a la plaça Major, amb l’assistència del vicealcalde de Catarroja, Jesús Monzó, i nombrós públic assistent que va disfrutar de l’espectacle de dances valencianes dedicat a les persones usuàries i personal de la residència.

Jota d’Useres, L’U de la Pobla del Duc, Bolero Pla, Fandango d’Hortunas, o la Malaguenya de Barxeta van ser alguna de les peces «ben ballades». La presidenta de l’entitat cultural, Noèlia Hernàndez, va destacar després de l’actuació que «ha estat tot un plaer poder ballar als majors, els ha agradat moltíssim, fins i tot ens han preguntat quan tornarem. De ben segur que tornarem a ballar-los prompte».

El grup de danses «La Xicalla» va ser fundat en el col·legi públic Joan XXIII de Catarroja en 1977, i deu el seu nom a l’alumnat que va formar el grup als seus inicis. Posteriorment, es van obrir les portes de l’Associació per a totes aquelles persones interessades al folklore valencià. En 1981 es va constituir com a Associació Cultural i forma part de la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana.