El cinema d’estiu arriba al pati de la Casa dels Artillers de Foios

El pati de la Casa dels Artillers de Foios continuarà sent un punt de trobada en el municipi durant les pròximes setmanes. Després de la celebració d’Escènia o la projecció de la final de l’Eurocopa, ara acollirà un cicle de cinema d’estiu amb accés lliure fins a completar aforament.

 

«Cada dijous del 18 de juliol al 8 d’agost es projectarà una pel·lícula dirigida a públic familiar a les 22.00 hores, per la qual cosa podrem gaudir de les nits d’estiu amb família i amics», ha assenyalat Sergi Ruiz, alcalde de Foios.

 

El també regidor de Cultura ha recordat que es posarà en marxa gràcies als pressupostos de Participació Ciutadana amb què, a principis d’any, es va adquirir un equip professional de projecció valorat en 17.000 euros, amb projector, amplificador, taula de mescles, altaveus i una pantalla de gran format, a més del material tècnic per al seu manteniment i seguretat. «Ens permet anar confeccionant un programa d’oci i cultura estable i a preu més reduït en aquest espai, amb moltes possibilitats i èxit entre el públic», ha apuntat.

 

‘Robot dreams’ (2023), reconeguda com a Millor pel·lícula d’animació en els Premis del Cinema Europeu, iniciarà el cicle el 18 de juliol a les 22.00 hores per a presentar la història de Dog, un gos solitari que es construeix un robot perquè siga el seu amic.

 

El dijous 25 serà el torn de ‘Barbie’ (2023) en la seua versió en valencià. Aquesta proposta que trasllada al públic a Barbieland per a reflexionar sobre què és idíl·lic, entre altres qüestions, ha sigut una de les més taquilleres i nominades als premis més importants del món cinematogràfic, amb guardons com l’Oscar a Millor Cançó.

 

També en valencià serà ‘Mòmies’ (2023), la proposta per a l’1 d’agost. Una gran aventura entre les entranyes de la Terra i la ciutat de Londres que va obtindre en 2023 el Goya a Millor pel·lícula d’animació.

 

Finalment, ‘A todo tren 2: Sí, les ha pasado otra vez’ (2022) tancarà el cicle el dijous 8 d’agost al pati de la Casa dels Artillers amb aquesta proposta d’humor protagonitzada per Santiago Segura que continuarà amb l’estela d»A todo tren: destino Asturias’.