Compromís per Paiporta demana «l’establiment d’un cordó sanitari» davant l’odi mostrat pel regidor de Vox

L’Executiva de Compromís per Paiporta ha reclamat a la resta de forces del ple municipal «lestabliment dun cordó sanitari davant l’odi, el racisme, la intolerància i la xenofòbia demostrada per Daniel Furió i el seu partit, amb l’objectiu de combatre els discursos d’odi dels representants de Vox».

Donat que Furió no s’ha retractat del seu missatge d’odi i, a més, tampoc ha presentat la dimissió del seu càrrec com a regidor, no ha sigut expulsat del partit ni ha abandonat la seua formació política, des de Compromís per Paiporta han destacat que «la reprovació per part de la majoria del ple municipal i la retirada de les assignacions econòmiques és sols una part de les mesures que es poden prendre davant el racisme, la xenofòbia, l’homofòbia i el masclisme que ha demostrat el representant de VOX. Però hi ha més mesures per a evitar l’expansió d’estos discursos. Des de l’Ajuntament de Paiporta hem d’actuar ja per a arraconar els ultres».

Així, des de Compromís, han manifestat que «no donarem suport a cap iniciativa que presente al ple la formació; no participarem en el debat quan hi haja una proposta o iniciativa de Vox; demanem al govern socialista de Paiporta que se li retiren les representacions en entitats supramunicipals i demanem al govern socialista que no es convoque a la formació d’ultradreta a les reunions amb entitats del teixit social i econòmic de la nostra població, ni a les convocatòries dels diferents consells municipals (Consell de Participació, Consell de la Dona, Consell de l’Arbrat…)».

A més han puntualizat que continuaren lluitant per a combatre els discursos d’ultradreta contra els drets humans. «Entenem que una manera de treballar en contra dels grups neofeixistes és avançar i treballar pels drets dels col·lectius que són diana dels discursos dodi: Visibilitzar al col·lectiu LGTBI a nivell municipal, reorientar el treball en igualtat i treballar pel drets de les dones, millorar l’atenció als col·lectius migrants i augmentar els cursos en l’escola d’adults per a facilitar la seua integració, reactivar el voluntariat pel valencià i augmentar la presència del valencià als mitjans municipals, així com incidir en les accions de l’Agenda 2030 que el nostre Ajuntament ha signat, entre d’altres».