Picassent finaliza la renovación del entorno de la plaza de la Ermita

Després de huit mesos d’obres Picassent ja llueix una renovada plaça de l’Ermita i tot el seu entorn, dotant al municipi d’una zona unificada, amb menys trànsit, més espai per a les persones, més zones verdes i un nou boulevard d’amples voreres.

 

Les obres, que s’iniciaren el passat mes de desembre des de la cantonada del carrer Jaume I amb el carrer Morella i fins al tram del carrer Major, han deixat un aspecte totalment renovat en tot este tram del qual ja disfruten les picassentines i els picassentins. El cost de les mateixes ha sigut d’1.364.363’51 €, els quals han sigut finançats mitjançant Fons Feder, la Diputació de València i l’Ajuntament de Picassent. En unes setmanes, es completarà esta fase amb la renovació del tram corresponent al carrer Doctor Soler fins a la plaça de l’Ajuntament.

 

Recordem que estes obres venen a completar l’execució i modernització que també s’ha portat a terme a l’esplanada de l’Ermita i el parc adjacent d’ Ausiàs March.

 

S’ha aconseguit un espai més accessible i sostenible

El tram executat s’ha transformat en una zona on el vianant ha guanyat espai, amb voreres més amples que comporten una major seguretat i accessibilitat. Cal assenyalar que, les actuals compten amb 4’50 metres respecte a les anteriors, que eren de 1,5 m, inclús arribant ara a 9’74 m en algun tram. La circulació també s’ha regulat amb límits de velocitat i on els vehicles només circularan en un únic sentit cap a l’estació.

 

La zona compta també amb nou mobiliari urbà, noves lluminàries i bancs de formigó blanc que van en consonància amb els ja instal·lats a l’Ermita i que, al mateix temps, serveixen ja contenció per a les jardineres ubicades. La distribució de papereres ajudarà també a mantindre net l’espai i les zones enjardinades compten amb alcorques que alberguen vàries desenes d’arbres.

 

L’aparcament al carrer també s’ha vist renovat. En total, es compta amb un total de 30 places, entre la part alta del Calvari i la part baixa de l’Ermita, a més de la instal·lació de 12 punts d’aparcament per a bicicletes.

 

L’alcaldessa del municipi, Conxa Garcia, ha visitat les obres i s’ha mostrat molt satisfeta del resultat final: «Amb estes obres, Picassent guanya en qualitat de vida. Hem aconseguit reduir el trànsit en tot el tram del Calvari amb un únic sentit de circulació. Les persones són una prioritat en este nou bulevard al centre neuràlgic on s’ha guanyat espai per al passeig, la trobada i les relacions socials del veïnat».