Paiporta celebra la Nit d’Estellés en el Museu de la Rajoleria

Paiporta celebra la Nit d’Estellés en el Museu de la Rajoleria, congregant a veïns i veïnes en una vetlada de poesia, cultura i música

Diumenge passat, el municipi de Paiporta va viure una nit màgica dedicada a la figura del poeta Vicent Andrés Estellés en la tradicional Nit d’Estellés, celebrada en el Museu de la Rajoleria. Malgrat haver sigut postergada a causa de les pluges, l’esdeveniment va congregar a un gran nombre de veïns i veïnes en una vetlada plena de poesia, cultura i música.

L’acte, organitzat per l’Associació El Barranc en col·laboració amb l’Ajuntament de Paiporta, va formar part de la programació especial del Any Estellés, presentada per la regidoria de Cultura. Entre els assistents van assistir l’alcaldessa de Paiporta, Maribel Albalat, i la regidora de Cultura, Esther Torrijos, qui va participar activament en esta celebració del llegat del poeta de Burjassot. «Estem agraïts a l’Associació i a totes les entitats participants per promocionar la cultura valenciana i la nostra llengua». Per part seua, Carmela Puig, la presidenta de l’Associació El Barranc va assenyalar la importància de mantindre la identitat pròpia amb celebracions com esta, recurrents cada any.

La jornada va començar a les 18.00 hores amb una Fira d’Associacions als jardins del Museu de la Rajoleria, que va comptar amb carpes temàtiques dedicades a les facetes més representatives de l’obra d’Estellés. Al llarg de la vesprada, les associacions participants van oferir productes relacionats amb la poesia de l’autor, i cada visitant que interactuava amb les diferents parades va rebre un poema d’Estellés com a obsequi, fomentant així la participació activa i la difusió de la seua obra.

A mesura que queia la nit, es va donar pas a l’esperada Nit d’Estellés, un esdeveniment on la poesia va cobrar vida amb la recitació de versos del poeta per part dels propis assistents. La vetlada va començar amb la lectura de dos poemes emblemàtics, acompanyats del tradicional Pimentó Torrat. Posteriorment, els assistents van gaudir d’un sopar comunitari en la qual es van habilitar micròfons oberts per a la recitació lliure de poemes.

A les 21.15 hores, va arribar el moment de l’espectacle principal de la nit, protagonitzat per la companyia Circorama Teatre amb el seu espectacle «Estellés Club-Cabaret». L’esdeveniment va clausurar amb una última ronda de lectures poètiques per part del públic, que va posar el fermall final a una nit repleta d’emocions, cultura i homenatge al gran poeta valencià.

La Nit d’Estellés es consolida un any més com un referent en el calendari cultural de Paiporta, reforçant el compromís del municipi amb la poesia i la cultura local.