Comença el festival de música de creació contemporània Rafelfestival

El festival de música de creació contemporània Rafelfestival ha donat començament, com no podia ser d’altra manera, amb uns espectacles pedagògics per a joves. Ja que, la programació d’aquesta edició, que se celebra entre el 16 i el 27 d’octubre, s’ha dissenyat per a la creació i fidelització de nous públics, especialment el públic jove.
El lema de l’edició «Connexions» és també la producció que ha inaugurat el festival. Una actuació del Ensemble d’Arts que combina música contemporània i l’anomenada new discipline (J. Walshe) amb la música antiga amb referències a Pergolesi o Bach fins a K. Saariaho i M. Beil.
De la mateixa obra s’han oferit dues representacions per a l’IES de Rafelbunyol, el PFQB de Ceràmica i l’Aula Taller de Rafelbunyol, i per als conservatoris professionals de música de Meliana i Joaquin Rodrigo de Sagunt, que han inclòs la participació activa del públic més jove amb la representació d’una peça gràfica projectada sobre una pantalla a partir de la interpretació dels propis dispositius mòbils del públic. Aquest mateix projecte s’oferirà demà dissabte al públic general en l’Auditori Rafelbuntol a les 20:30, i posteriorment en el Activafest en el Centre Cultural La Nau.
Per altra banda, els CEIPs de la localitat han gaudit hui de l’espectacle «L’encanteri de Valentí» que ens endinsa en la història d’un xiquet que descobreix nous mons a través de la fusió de la tecnologia, la música, la poesia i el teatre.
Una producció, fruit de la col·laboració entre el Conservatori José Iturbi i el taller de l’ESAD de València, aquesta obra uneix el talent musical i escènic per crear una experiència artística única i immersiva.
La programació continua aquest cap de setmana la participació des de Vigo de «Vertixe Sonora» aquest dissabte a les 19 hores. El grup, integrat per saxofon, guitarra elèctrica i acordió, ens oferirà «The Ethereal Wanderlust», un concert amb 5 estrenes absolutes; Jorge Gómez Elizondo (AT), Alexander Müller (D), Daniel Portelli (AUS), Wingel Mendoza (MEX/D) i Yihan Wang (CH/UK). Tots ells pertanyen a la generació milénica i per tant marcats per l’accés en les tecnologies digitals. La multimèdia i la interdisciplinarietat és una característica d’aquesta nova generació de compositors. El programa de concert inclourà també l’obra «Innersonic» (2012) de Franck Bedrossian, representant de la música saturada.
A més, comptem amb la participació, per primera vegada en el festival del quartet de corda «4Sonora» el diumenge a les 19:30 h. Un concert que porta per títol «Black Angels» en referència a l’emblemàtica obra de G. Crumb. El quartet està integrat per joves intèrprets amb una consolidada trajectòria com a membres o col·laboradors d’alguns dels ensembles més rellevants a Europa, com Musikfabrik, Hyperion, Ensemble Intercontemporain o Resonaz. La resta del programa inclou obres de Helga Arias i Voro Garcia, aquesta última estrena absoluta per encàrrec del RafelFestival i finançada pel INAEM.