Alumnes de Puçol construïxen avions no tripulats amb fins socials

La tercera edició de la Fira Aèria ja alça el seu vol. El projecte educatiu va arrancar al novembre i en ell participen els alumnes de l’IES Puçol per primera vegada, així com 3.000 alumnes de València, Alacant i Múrcia, comença a prendre forma. La col·laboració i ajuda amb fins socials i mediambientals és l’objectiu de l’avió no tripulat (dron) que estan desenrotllant a Puçol.
Els projectes dels instituts valencians giren entorn de diferents problemàtiques o realitats: supervisió, manteniment i neteja de les séquies de regadiu; dispensador de llavors; suport publicitari per a la DO Utiel-Requena; reforestació del Paratge Natural de La Murta; suport en Accidents de Trànsit; millora i manteniment del Patrimoni Històric de Sagunt; ajuda mèdica d’urgències; suport per a salvament marítim i un llarg etcètera d’objectius que fan d’este projecte educatiu una base per a aportar solucions a les diferents realitats locals.
Per a establir els objectius, els alumnes que participen han mantingut entrevistes amb els diferents agents socials de la seua localitat: representants municipals, associacions agràries i de patrimoni, sector empresarial, professionals sanitaris, policies o agents forestals entre altres.
Una vegada van establir la utilitat del seu avió no tripulat, van començar amb la construcció del mateix i les proves. I ara molts d’ells, ja volen. Una #InvitacionAlVuelo que ja es pot comprovar i disfrutar.
La Fira Aèria tindrà el seu zenit el 19 de maig amb el gran esdeveniment previst en la Universitat de València i el 26 de maig en la Universitat Miguel Hernández. Ací els alumnes tindran un espai expositiu on compartir les seues idees i visions de futur a través de postllis, estands, presentacions orals, vídeos i demostracions de vol.
Cal destacar que la Fira Aèria està promoguda per la Universitat de València, el CEFIRE de Torrent, InnDEA València/Les Naus, la FECYT (Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia del Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat) i El Calidoscopi.
A més, en el projecte participen els ajuntaments de l’Alcúdia, Algemesí, Almussafes, Alfafar, Anna, Alzira, Bellreguard, Benetússer, Benigànim, Benifaió, Bétera, Buñol, Canals, Carcaixent, Càrcer, Catadau, l’Eliana, Enguera, Foios, Guadassuar, Massanassa, Montserrat, Museros, Ontinyent L’Olleria, Paiporta, Paterna, Picassent, la Pobla de Farnals, la Pobla de Vallbona, Puçol, El Puig de Santa Maria, Rafelbunyol, Riba-roja de Túria, Sagunt, Sedaví, Tavernes Blanques, Utiel, València i Xàtiva, que des de les seues respectives regidories d’educació han recolzat el mateix, refermant així el seu compromís per incentivar i fomentar el coneixement cientificotècnic entre els més jóvens. En la Fira Aèria també participen dotze centres de les províncies d’Alacant i Múrcia.
Tecnologia, creativitat i societat són els tres pilars sobre els quals s’assenta, un projecte educatiu l’objectiu del qual és que jóvens d’entre 12 i 18 anys aprenguen a construir avions no tripulats amb un fi social i aprenguen a fer un ús tecnològic amb fins educatius i de desenrotllament social.
Els projectes realitzats pels alumnes, encara que versen sobre problemàtiques reals dels seus respectius municipis, no són projectes que es vagen a portar a la pràctica en la realitat. Són una llavor per a un futur on tecnologia i societat vagen de la mà

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *