Carles Dénia actua en el TAMA d’Aldaia el pròxim 29 de gener

El Teatre Auditori d’Aldaia (TAMA) acull el proper 29 de gener el concert ‘L’home insomne’ de Carles Dénia. Es tracta del darrer disc del cantant, guitarrista i compositor valencià. Un bolero amb lletra pròpia, treballat conjuntament amb l’agrupació La Nova Rimaire, que constitueix una nova immersió en el repertori popular com ja ho fou ‘Tan alta com va la lluna’, música de la qual l’autor es nodreix constantment (juntament amb el jazz i el flamenc) per a les seues composicions més lliures i personals. En ‘L’home insomne’, Dénia se sotmet voluntàriament als cànons tradicionals per a oferir un treball que destil·la llibertat i frescor pels quatre cantons. Una obra que, a més, ha estat nominada el millor disc folk i millor cançò als Premis Col·lectiu Ovidi Montllor 2015.

El Concert de Carles Dénia enceta el segon cicle ‘Volem’ de música en valencià, el qual, per segon any consecutiu, portarà Aldaia les veus musicals més representativen en la nostra llengua. El cicle continuarà el 26 de febrer amb el grup Aspencat, que presenta el seu darrer treball ‘Tot és ara’, un disc premiat pels seus arranjaments pel Col·lectiu Ovidi Montllor. Altra novetat és la presentació al TAMA de la versió en valencià de la cançó ‘València en falles’, a càrrec de Bajoqueta Rock, en un acte organitzat per l’Ajuntament de València en col·laboració amb el d’Aldaia.

 

Una àmplia oferta escènica

Aquests concerts són una mostra de l’ampli repertori de teatre, música, màgia, dansa i cinema que ofereix el TAMA al llarg del primer trimestre de 2016. Una oferta escènica on la programació en valencià adquireix un especial protagonisme.

Pel que fa al teatre, el TAMA acollirà el 16 de febrer ‘El crèdit’ de la companyia Bitó i Focus. Així mateix, el 3 de març es representarà amb motiu de la Setmana de la Dona l’obra ‘Cinc actrius lligen Rododera’, mentre que el 6 de març actuarà Maduixa Teatre amb l’espectacle ‘DOT’.

 

Cinema en valencià

Altra novetat és el Cicle de Cinema en Valencià, els dies 21, 22 i 23 de març. L’escenari del TAMA s’obrirà al seté art adreçat als escolars d’Aldaia, amb les pel·lícules ‘Els minions’, ‘L’hivern i la primavera al regne d’Escampeta’, ‘Asterix i la residència dels Déus’, ‘Del revés’ i ‘Rastres de Sandal’. Una iniciativa que es realitza amb la col·laboració de la Fundació Escola Valenciana i els centres educatius d’Aldaia.

Moguda pop rock amb Los Secretos

En altra línia, per als amants del pop rock, el TAMA acollirà un concert acústic de Los Secretos, amb un ampli repertori de les seues millors composicions en les quals reten un homenatge als autors i cançons que els van inspirar. Los Secretos és un grup sorgit de la movida madrileña dels vuitanta sota la influència de la New Wave britànica. Una moguda musical que no ens podem perdre.

A més, sense perdre el ritme i el pas, el TAMA acollirà el 5 de febrer el concert d’Spanish Brass en commemoració del seu 25 aniversari, mentre que el 12 del mateix mes la companyia Otradanza d’Alacant presenta ‘Eva i Adam’, una adaptació del mite del cos i les seues possibilitats. I també la imaginació de màgia pujarà a escena de la mà de Nacho Diago, el 28 de febrer, amb l’espectacle de jocs i trucs senzills ‘Días de nocilla y magia’.

 

EMTA, Schola Cantorum, col·legis i falles

Tot això, sumant també a una rica programació d’espectacles a càrrec de l’Schola Cantorum amb el seu XV Concert de Veus i representacions de les falles d’Aldaia al TAMA, sense oblidar les actuacions teatrals que tindran lloc al Teatre del Mercat organitzades pels col·legis del municipi, l’Escola Municipal de Teatre i el grup IMPROU amb la XI Lliga d’Improvisació.

Comentarios: 0

Tu email no será publicado. Los campos requeridos estan marcados con *