Èxit de la primera edició de la Gran Fira de Paterna

Paterna desperta de la ressaca de la primera edició de la Gran Fira de Paterna, una ressaca amb sabor dolç per als seus impulsors, ja que tant comerços com moviments socials del poble, han coincidit en valorar molt positivament esta Primera Gran Fira. Amb tot, des de les regidories de Comerç i Participació Ciutadana, dirigides per Carles Martí i Neus Herrero respectivament, s’ha començat un procés més acurat de valoració del grau de satisfacció entre comerciants i membres del món associatiu de Paterna.

De moment, un dels canvis que ha estat valorat molt positivament pels participants en la fira, ha estat el canvi d’ubicació respecte a altres fires de Paterna que s’havien desenvolupat a l’avinguda Europa. Cosa que també era criticada per l’Associació de Veïns d’Alborgí per les molèsties que generava a este barri de Paterna. Esta nova ubicació, l’esplanada del coetòdrom en l’entorn de les coves i la Torre, «dóna un encant especial a la Fira, ja que a més de celebrar-se esta en un paisatge molt especial com són les coves, també les posa en valor de cara als visitants de fora del poble» ha manifestat Carles Martí, regidor de Comerç.

El fet de fer coincidir els dos grans esdeveniments, Fira del Comerç i Fira Associativa, que abans es donaven per separat també ha servit per a teixir xarxes entre el comerç de proximitat de Paterna i el moviment associatiu, generant sinergies que, segons la regidora de Participació Ciutadana, «estem segurs que donaran els seus fruits en un futur no molt llunyà. Hem ajuntat en una sola fira al comerç, la cultura, l’associacionisme i l’hostaleria, els motors econòmics i socials del nostre poble».

La fira ha comptat també amb diferents activitats paral·leles com música en directe, balls, demostracions, esportives, canines, art i tallers d’animació i sensibilització realitzades al llarg de diferents carpes distribuïdes per tot el recinte. Les activitats programades han sigut totes proposta de les entitats participants, tant comerços com associacions, de diferent tipus. «Els vertaders protagonistes de la fira han estat els comerços i associacions que han omplert d’activitats estes tres jornades. Nosaltres només els hem facilitat les coses en la mesura de les nostres responsabilitats institucionals amb una clara intenció de fer poble. Volem una Paterna on hi haja una oferta d’oci pròpia, una Paterna amb vida als seus carrers amb el comerç com a motor de l’economia i uns moviments socials que estructuren el poble teixint xarxes de solidaritat i treball per la comunitat».

Comentarios: 0

Tu email no será publicado. Los campos requeridos estan marcados con *