Godella, Foios i Meliana treballen per a coordinar accions i experiències de gestió municipal

Els alcaldes de Compromís de l’Horta Nord, Sergi Ruiz (Foios), Eva Sanchis (Godella) i Josep Riera (Meliana), han celebrat una trobada al Casino Musical de Godella amb l’objectiu de coordinar accions comunes i compartir experiències de gestió municipal.

Les liquidacions de la comunitat d’usuaris del Carraixet ha centrat bona part d’esta trobada on també s’han tractat altres qüestions com el transport públic urbà i l’experiència dels horts socials de Godella. Respecte a les liquidacions corresponents al cànon de control d’abocaments fixat per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, Eva Sanchis, ha explicat que “no hi ha mesuradors que calculen la quantitat d’aigua abocada, i per tant els càlculs no s’ajusten a la realitat.” A més ha assegurat, “estem pagant en concepte d’aigua industrial quan l’aigua que aboquem és majoritàriament aigua residual urbana”. Segons Sanchis, això reduiria considerablement el cost de les liquidacions que han de pagar els municipis. En eixe sentit considera que “caldria fer una correcció en el càlcul del cànon perquè depenga del volum d’abocament i no del consum d’aigua del municipi”.

Sergi Ruiz, per la seua banda, ha posat èmfasi la situació econòmica que patixen molts municipis “els ajuntaments estem amb l’aigua al coll, no ens podem permetre continuar pagant unes liquidacions que són injustes”. Finalment, Eva Sanchis ha apuntat que “a banda de recórrer les liquidacions cal anar més enllà i plantejar una modificació dels estatuts de la Confederació que és on està l’arrel del problema”.

Una altra de les qüestions tractades a estat el transport públic urbà, Josep Riera, alcalde de Meliana, ha explicat que “a hores d’ara trobem dificultats per a connectar amb transport públic urbà els diferents nuclis de població dels nostres municipis. Roca i Cúiper i les urbanitzacions de Godella són un exemple clar”. En eixe sentit ha afirmat que “les administracions no poden ser un impediment perquè el transport públic arribe a tots els nuclis de població”.

Finalment, Sergi Ruiz ha destacat el projecte dels horts socials com una ferramenta útil per fer front a l’abandó de terres de cultiu “els horts socials poden contribuir a mantindre l’horta, a revitalitzar camps abandonats, Godella n’és l’exemple” ha afirmat.

Comentarios: 0

Tu email no será publicado. Los campos requeridos estan marcados con *