Totes les activitats que s’han desenvolupat a Alaquàs amb motiu del 25N

El passat dijous 22 de novembre es celebrava a Alaquàs l’acte central de les activitats previstes per commemorar el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència cap a les dones, el 25 de novembre. Centenars de veïns i veïnes van eixir al carrer per afegir-se a la marxa cívica convocada conjuntament pel  Consell de Dones i l’Ajuntament. Un recorregut per l’Avinguda País Valencià que va finalitzar a la porta del consistori, on l’Escola de Teatre Juan Alabau va posar a escena una performance  per fer visible la repulsa cap a aquesta xacra social.

A més, el passat 12 de novembre s’inaugurava a la sala dels Vilaragut, al Castell d’Alaquàs l’exposició ‘No em toques el WhatsApp»; una mostra itinerant promoguda per l’Institut Valencià de la Joventut, que ha sigut inclosa dins de les activitats organitzades per l’Ajuntament d’Alaquàs amb l’objectiu de sensibilitzar a la població més jove sobre l’ús del mòbil davant la violència de gènere.

En la mateixa línia, a la sala Cremona es celebrava el dimecres 21 de novembre la xerrada organitzada per la Policía Local d’Alaquàs. Una cita que va servir per donar  a conèixer el departament especialitzat en matèria de violència i les eines amb les que compten les víctimes.

La programació va incloure a més la convocatòria per a la lectura de dos manifests, un d’ells a la porta de l’Ajuntament, i l’instal·lació al mercat municipal d’una carpa violeta STOP MASCLISME, com a punt informatiu.

Un spot amb el hashtag » #Niunamés, passa’l! Día Internacional per a l’eliminació de la violència cap a les dones» va circular per les xarxes socials de les que disposa el consitori, per fer més visible aquesta repulsa.

Aquesta mateixa setmana a la porta de l’Ajuntament ha sigut penjada una insígnia que anuncia que Alaquàs ja forma part de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere recentment constituïda per la Diputació de València. Una acció més per seguir lluitant i condemnat aquest tipus de violència que encara hui es continua exercint contra la dona.

Comentarios: 0

Tu email no será publicado. Los campos requeridos estan marcados con *