Juanma Ramón: “Si el PP de Paterna presenta els pressupostos 2015 la setmana que vé, ho farà sense la participació ciutadana”

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “si al final es complix l’anunci que l’alcaldessa va fer a l’últim ple, que va dir que el proper dia 10 es farà el ple extraordinari sobre el pressupost de 2015, ho farà sense tindre en compte la veu de la participació ciutadana. I és que les entitats associatives de Paterna ni han rebut proposta de comptes municipals ni han estat convocades a cap órgan de participació ciutadana, on poder debatre’ls”.

Segons Ramón, “l’equip de govern es dedica a fer un degoteig mediàtic de les línies d’allò que pot ser el pressupost. Però, com sempre, eixes no són les formes. No saben què fer-se amb la participació ciutadana, ni l’entenen ni la volen entendre”.

“El canvi d’estil i forma de governar anunciat per l’alcaldessa s’ha quedat en una mera operació d’estètica política, perquè a la vista està que seguix la línia implantada pel seu antecessor. Ja fa mesos que la Sra. Martínez és alcaldessa i el poble encara desconeix les seues intencions de cara al 2015 i el seu projecte de futur. Al ple de setembre es va comprometre, davant la nostra pregunta, a portar els pressupostos pels mecanismes de participació ciutadana. I, ara, a cinc dies del ple, les associacions no han vist cap paper. Un símptoma més del menyspreu a la participació ciutadana que està en el genoma del PP de Paterna”.

“Órgans com el Consell de Participació Ciutadana es redueixen a ser una pantomima o un simulacre del que en realitat hauria de ser, ja que es convoca de hui per a demà i sense donar temps a que les entitats puguen estudiar la proposta que aniria al ple. Amb la qual cosa ni poden fer suggeriments ni propostes. Però és que a hores d’ara la situació és molt més greu perquè el temps ja corre en contra de les entitats veïnals i associatives de Paterna, perquè no hi ha informació disponible per a consultar ni convocatòria per a donar veu a la ciutadania. I, en teoria, el ple extraordinari serà el proper dia 10, ple que pot ser convocat de manera urgent i extraordinària en qualsevol moment”.

A més a més, “serà una sessió en la que s’aprovarà el ‘pressupost provisional’ de 2015, deixant a la ciutadania l’única via de l’al•legació legal per intentar canviar les prioritats del govern. Una maniobra habitual del Sr. Agustí als darrers anys, imitada ara per la Sra. Martínez, i per la qual es limita la participació ciutadana a l’exposició pública obligatòria per llei, evitant qualsevol debat previ amb el teixit associatiu. Una democràcia de mínims, per cobrir l’expedient, mantenint el pressupost en la més absoluta foscor fins a l’últim moment. L’estil pepero que hem d’extingir de l’ajuntament”.

“Si a partir del mes de maig estem en l’equip de govern, farem que la participació ciutadana siga una realitat. Que la veu del teixit associatiu es puga escoltar en assumptes tan importants com els pressupostos. Dinamitzarem els fòrums on els representants veïnals puguen traslladar les seues prioritats i influir en les decisions del govern. No com ara, que el PP, dia si i dia també, es dedica a menysprear al poble amagant les seues veritables intencions”, conclou Juanma Ramón.

Comentarios: 0

Tu email no será publicado. Los campos requeridos estan marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.