Gran èxit del II Concurs de Paella amb Fetge de Bou de Meliana

Meliana va realizar, dins de la tercera edició de Menja’t Meliana, el II Concurs de Paella amb Fetge de Bou i va ser tot un èxit. La paella guanyadora  d’enguany triada per el jurat va ser la del restaurant Bon Aire del Palmar. En segona posició va quedar L’Alfàbega d’Alginet i en tercera La Garrofera de Serra.

En el concurs dels postres de cacau del collaret, va guanyar Casa Granero de Serra, en segona posició Casa Salud de València i en tercera posició, «Restaurante Miguel y Juani» de l’Alcúdia.

La tercera edició de Menja’t Meliana, la setmana gastronòmica del municipi, continuarà fins a l’1 de març.

Segons va explicar la regidora d’Agricultura, Amparo Martí, “la setmana gastronòmica de Meliana en poc temps s’ha consolidat com una oferta gastronòmica molt sòlida vinculada als productes de l’horta, de temporada i de proximitat, que era un dels objectius principals”. Nou són els restaurants del municipi que participaran enguany: El Racó, Café el Gurugú, Restaurant Avinguda, El Pito, Mamma Pomodoro, Barraca Toni Montoliu i, al nucli rural de Roca, Ca Pepico, Ca Xoret i Napicol. Així, detalla la regidora, “durant tota la setmana hi haurà menús especials i, en finalitzar, entre totes les persones que participen de Menja’t Meliana se sortejaran 9 dinars o sopars”, un en cada restaurant participant, per a dos persones per un valor de 50 €.

Per la seua banda, l’alcalde de Meliana Josep Riera va recordar que “fa unes setmanes, vam acudir per primera vegada a Fitur, la fira internacional del comerç, amb la marca Turisme de l’horta. Turisme Carraixet, en què una de les propostes principals és la restauració del club de producte Tastem l’horta, que vincula restauració i productors de l’horta. Aquesta setmana gastronòmica i aquest concurs estan plenament en la línia de la proposta turística, també de la marca autonòmica l’Exquisit Mediterrani”. De fet, quatre dels cinc restaurants que hui formen part del club de producte participen, d’una manera o d’una altra, en aquesta setmana gastronòmica.

Dins de la tercera edició de Menja’t Meliana també hi ha programades diverses xarrades complementàries sobre producte de proximitat i justícia alimentària, alimentació cardiosaludable i cuina de temporada, enguany adreçades especialment a la població infantil i la gent major. Tota la informació es pot trobar en l’enllaç www.melianabonlloc.com

Per altra banda, aprofitant aquesta festa gastronòmica del II Concurs de Paella amb Fetge de Bou, Turisme Carraixet va estar present i en el seu estand va oferir informació als visitants de tota l’oferta turística de la qual disposa la Mancomunitat del Carraixet, fent èmfasi en els Camins del Carraixet i el Club de Producte Gastronòmic “Tastem l’Horta”.