Meliana continua el canvi d’enllumenat

La legislatura anterior, la Regidoria de Media Ambient i Energia de l’Ajuntament de Meliana va iniciar un projecte mediambiental i energètic pilot consistent en la progressiva substitució de l’enllumenat públic per a aconseguir tres objectius: millorar la salut, protegir el medi ambient i continuar amb l’estalvi energètic i econòmic. Així, es va actuar al nucli històric. Ara, s’ha continuat el pla als carrers Doctor Marañón, Viver, Immaculada, Providència i Cervantes. L’actuació ha suposat una inversió en material de 11.727,32 €, que ha instal·lat la Brigada Municipal.

Com explica la regidora de Medi Ambient i Energia, Rosa Peris: “es tracta d’uns llums de color ambre, d’alta tecnologia, que permeten il·luminar més, contaminar menys l’espai i protegir el medi ambient, ja que no projecten llum cap a l’espai i permeten tindre un cel net de nit; i no atrauen els insectes, perquè són d’espectre ataronjat i, per tant, càlides”. Alhora, este tipus de llum no molesta tant a la retina i es recomana en persones que tenen determinades malalties oculars.

La responsable detalla: “tal com ho tenim planificat, la següents zona on farem el canvi és als carrers del barri Batalla”. Cal recordar, a més, que el conjunt del pla i de les actuacions responen també a una demanda ciutadana de millorar la il·luminació dels carrers.