Moncada implementa les visites ‘carrer a carrer’

La iniciativa de l’edil d’urbanisme Pep Esplà pretén conéixer de primera mà les necessitats dels veïns i donar resposta

Moncada té previst a partir de setembre posar en marxa un nou projecte “Carrer a carrer”, un programa on els regidors visitaran de manera periòdica els carrers de Moncada per a interactuar amb els veïns i conéixer de primera mà les seues necessitats i les millores que proposen per als seus carrers.

La proposta del regidor d’urbanisme i disciplina urbanística Pep Esplà tracta de “arribar a tots els carrers de Moncada i poder solucionar cada problema o donar resposta a les propostes que plantege el veïnat”. El regidor destaca que “no hi ha millor manera de conéixer l’estat dels carrers que parlar amb els veïns que viuen i transiten diàriament per ella”.

Esplà, representant de Compromís i integrant de l’equip de govern assenyala que en aquests moments la prioritat del seu departament és “desembossar els expedients d’obres, llicències d’activitat i obertura d’establiments que estan pendent i que són necessaris perquè Moncada avance”. Per al regidor “és necessari augmentar el personal d’urbanisme per a accelerar i resoldre els tràmits en uns terminis raonables”.

App incidències urbanes

En el curt termini està previst que al setembre s’escometa un pla d’asfaltat de carrers en Masies que ja compten amb un pressupost de 200.000 euros. A mitjà termini, Esplà treballa en la reactivació de l’aplicació mòbil d’incidències urbanes per a donar resposta àgil i eficaç a les demandes veïnals així como en la instal·lació de 20 punts de aparcabicis. Per a això es realitzarà un estudi per a detectar les necessitats actuals i que contribuïsca al futur pla de mobilitat urbana de Moncada, els objectius de la qual són la pacificació dels carrers, i l’increment de zones per als vianants

Residències universitàries

Per al responsable d’urbanisme és també urgent estudiar l’impacte que l’augment de residències d’estudiants està tenint en l’actualitat pel que Esplà assegura que és necessari buscar la millor solució perquè “Moncada a més de ser una ciutat acollidora per a estudiants és també una ciutat per a la gent que vol fer un projecte de vida i la nostra obligació és que Moncada siga una espai de convivència”.