Moncada comença inspeccions per a detectar possibles obres irregulars

L’Ajuntament de Moncada ha iniciat inspeccions per a detectar possibles obres irregulars en diversos locals de la ciutat.

La regidoria d’Urbanisme inspecciona els permisos d’obres vigents a Moncada posant el focus en les construccions d’habitatges en baixos, donada la detecció d’una proliferació d’esta mena de reformes en diversos locals.

Ja s’han iniciat els primers expedients disciplinaris i precintats d’obres en baixos vivenda il·legals, bé per haver sigut rebutjada la llicència d’obra o bé per tractar-se de baixos comercials sense cèdula d’habitabilitat. El consistori busca, amb esta intervenció, garantir la seguretat de les obres de rehabilitació i noves construccions d’acord amb la legalitat i evitant males pràctiques.

Allò prioritari és protegir els veïns i veïnes de Moncada de possibles construccions il·legals i insegures, així com de la transformació gradual dels nostres carrers i veïnats canviant els comerços tradicionals per habitatges destinats a l’especulació”, exposa Josep Esplà, regidor d’Urbanisme.

Volem assegurar que totes les obres complixen la legalitat i es fan conforme a les normes urbanístiques per donar seguretat i tranquil·litat als veïns i veïnes, i assegurar-nos que tot el món contribuïx de la mateixa manera en el pagament de les taxes municipals”, afig Álvaro Gonzalvo, vicealcalde de Moncada.

Les obres en les quals es detecten irregularitats seran precintades fins que el propietari o propietària present la documentació corresponent i siga aprovada pels tècnics municipals.