L’hostaleria i els serveis informàtics lideren el creixement de contractes a l’Horta Sud

Les activitats relacionades amb l’hostaleria i l’alimentació, juntament amb diversos tipus de serveis informàtics són els sectors en els quals més creix l’ocupació a l’Horta Sud, en termes comparatius amb etapes anteriors, segons es desprén de l’informe elaborat per l’àrea de Pactes per l’Ocupació de la Mancomunitat.

Aquest departament ha pres com a base la Classificació Nacional d’Activitats Econòmiques (CNAE) per a establir diferents categories empresarials i posteriorment ha aplicat les últimes dades de la Seguretat Social i de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) que existeixen, corresponents a l’any 2022.

El resultat és que existeixen actualment 15 sectors econòmics a l’Horta Sud en els quals més va créixer tant el nombre de contractes com el nombre d’hores treballades globalment. Per això, es pot concloure que són els que en aquests moments tenen major capacitat de generar ocupació i també són demandats per la ciutadania.

“Un dels objectius de l’àrea de Pactes de la Mancomunitat és detectar els sectors en alça a la comarca per a orientar les accions d’assessorament de l’ocupació i també la formació, a més de posar aquestes dades a la disposició dels ajuntaments. El treball que s’està fent en l’actualitat en eixa línia, es continuarà ampliant en el futur”, valora en president de la Mancomunitat, José F. Cabanes.

De la classificació de 15 sectors econòmics líders en contractes, destaquen les activitats relacionades amb l’hostaleria i l’alimentació (restaurants i llocs de menjars, establiments de begudes i altres serveis de menjars), en els quals en 2022 es va registrar un increment de 9.246 d’hores treballades.

Els serveis informàtics (activitats de consultoria informàtica, activitats de programació informàtica i altres serveis relacionats amb les tecnologies de la informació i la informàtica) també ocupen un apartat destacat ja que en ells es va registrar un augment de 5.872 hores treballades.

Finalment, el transport, tant de mercaderies per carretera com de passatgers, té un augment de 5.846 hores de treball, mentre que els serveis integrals d’edificis i instal·lacions, al costat dels serveis de neteja en edificis augmenten en 2.254 hores.

Més de 400 atencions

De manera paral·lela a aquest treball d’identificació d’activitats, el servei d’Ocupació de la Mancomunitat segueix les seues accions i ha atés en el primer semestre de 2024 a 438 persones, tant en sessions individuals com grupals, i en modalitat presencial i telemàtica. Aquestes atencions formen part d’un itinerari d’acompanyament més ampli en el qual s’utilitzen les eines més innovadores.