Meliana prepara amb alegria i devoció les seues Festes Patronals

Meliana prepara un any més amb il·lusió la programació de les seues Festes Patronals en honor a la Verge de la Misericòrdia i el Crist de la Provisió. Seran uns dies en què l’alegria, la tradició i la devoció inunde els carrers del municipi. “És un moment per a disfrutar de la nostra família i amics. És el moment en el que els nostres carrers s’omplin de felicitat, i d’ixos instants tan especials que recordarem sempre., destaca Trini Montañana, alcaldessa de Meliana.

La programació arrancarà el 29 d’agost amb el pregó. Després d’ell, serà moment del sopar (serà necessàri la presentació del tiquet). El dia acabarà amb ambientació musical per a tots els públics.

El 30 d’agost tindrà lloc l‘entraeta de Moros i Cristians, un aperitiu del que es viurà un dia després. En caure el dia arribarà el moment de la gran nit de paelles, perquè després tots ballen al ritme de l’orquestra Mònaco. El 31 d’agost els Moros i Cristians inundaran els carrers de Meliana junt amb els clavaris i clavàries. Després serà moment de disfrutar de la música d’un Dj.

L’1 de setembre tocarà agafar forces amb les calderes. Després, a les 19 hores, es podrà disfrutar d’un espectacle de sarsuela en el Centre Cultural Rausell.

El dia 3 arribarà la jornada dedicada als majors; amb un sopar i un ball especial per a ells. Abans, tindrà lloc la segona edició del torneig de futbol sala de festes. El 4 de setembre serà el moment de recórrer els bars i restaurants de la localitat i a les 12 de la nit la Tribu començarà a tocar.

El dia 6 serà la inauguració d’una exposició sobre Sorolla i a la nit serà el sopar popular a la fresca.

El 7 de setembre estarà tot preparat per a la nit de disfresses, que premiarà als millors i més creatius, i que estarà amenitzada per l’orquestra La Festa. Abans, tindrà lloc el concert de la banda del poble.

El dia 8 serà el moment en el qual els mes xicotets disfruten d’activitats en la piscina.

La programació continuarà els dies 11, 12 i 13, que és quan tindran lloc els actes religiosos i solemnes de les festes amb misses i processons en honor als Sants Patrons. El 12 de setembre la pólvora tindrà dos cites; una mascletà al matí a les 14 h. i una altra nocturna a les 22 h.

El 14 de setembre, a més de les misses i de la solemne processó, es dispararà una mascletà en Corts Valencianes a les 13.30 i una altra a la nit. Per a acabar la festes de 2024 tindrà lloc la gran actuació de l’orquestra Euphoria.

Saluda de l’alcaldessa

Benvolguts veïns i veïnes de Meliana,

De nou, és un honor per a mi presentar este programa de festes. En primer lloc convidar-vos a totes i tots a participar en els actes per a disfrutar de les nostres festes patronals, un moment molt especial de germanor per a esta gran comunitat de Meliana. És un moment per a disfrutar de la nostra família i amics. De sentir les nostres arrels que son d’horta, Meliana cor d’horta. És el moment en el que els nostres carrers s’omplin de felicitat, i d’ixos instants tan especials que recordarem sempre.

Les nostres festes reflectixen la nostra identitat mediterrània, plena de tradicions, de celebracions, de festa al carrer. Tot això es condensa en el sentiment que jo cride “orgull melianer”. Orgull de la nostra gastronomia, de la nostra cultura, de la nostra solidaritat i de tantes atres coses que unixen el poble.

Com a part d’estes tradicions, he de ressaltar la veneració als nostres Patrons, la Mare de Déu de la Misericòrdia i el Crist de la Providència. A ells consagrem les nostres festes perquè la seua bendició nos acompanye tot l’any. Sempre aprofite un instant en les festes per a mirar arrere, recordar als que ja no estan i en els qui tants bons moments hem compartit en les festes. Són records carregats de profunda emoció i ells nos fan sentir orgullosos de lo que som.

Vuic donar el meu agraïment més especial als clavaris del Crist de la Providència i a les clavariesses de la Mare de Déu de la Misericòrdia. Per a ells, estes dos semanes són el colofó de tot un any ple de treball, actes i il·lusió. El seu amor per Meliana es traduïx en l’esforç i dedicació que fan possible les festes, i que omplin els nostres carrers d’alegria i celebració. Gràcies al vostre treball desinteressat, les nostres festes se superen any a any. Sense olvidarme de les persones que velen per el nostre disfrut, des dels cossos de seguretat, sanitaris, fins als hostelers. Sense la seua professionalitat i treball, el nostre disfrut no seria possible.

I volia acabar com vaig començar, convidant i agraint a tots i totes el treball de tots els implicats i convidant a unir-se a ells en les festes. Res més animar i convidar a totes i tots a baixar al carrer i contagiar-se d’ixa alegria tan especial que tenen les nostres festes. Convidar-vos a assistir i a participar en tots els actes, tant religiosos com en una taula per a disfrutar de la nostra gastronomia, de les orquestes, de les desfilades… de tots i cada un dels detalls que fan tan grans les nostres festes.

En carinyo i gratitut a parts iguals, Vixca Meliana, Vixca València i Viva Espanya

Trini Montañana,
Alcaldessa de Meliana.