Alaquàs, Aldaia i Xirivella porten a València la reivindicació de millors accesos en bici a la ciutat

Públic de diferents edats dels tres municipis organitzadors van participar el passat dissabte 23 de setembre en la Marxa ciclista conjunta convocada pels ajuntaments d’Alaquàs, Aldaia i Xirivella per tal de reivindicar la construcció d’un carril a l’entrada de la ciutat de València així com millores en els transports públics.

La marxa es va iniciar a la porta de l’Ajuntament d’Alaquàs, on els participants es van dirigir cap Aldaia per recollir els i les veïnes d’aquesta població veïna. Tots junts es van dirigir a Xirivella. Una vegada reunits, la comitiva es va desplaçar fins a la ciutat administrativa 9 d’Octubre de València o es va realitzar un acte públic de reivindicació.

L’activitat va sevir per mostrar públicament les dificultats que pateixen els veïns i veïnes de les tres poblacions per arribar a València, tant si s’utilitza el transport públic com si s’opta per desplaçar-se en bicicleta, una opció que fins el moment no és segura. Per aquest motiu, la marxa va comptar amb acompanyament policial en tot el recorregut.

L’alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, ha agraït la participació de totes les persones i ha destacat principalment el treball realitzat per la Policia Local d’Alaquàs, Aldaia, Xirivella i València, tot i destacant que sense la seua coordinació haguera estat impossible la realització de la marxa. Per aquest motiu, la primera edil enviarà demà una carta d’agraïment als policies implicats.

Amb aquest tipus d’iniciatives, els consistoris dels tres municipis així com els col·lectius que s’han sumat volen recordar que els veïns i veïnes que es desplacen fins a València diàriament per acudir als seus llocs de treball, a estudiar oa fer qualsevol tipus de gestió «pateixen una situació vergonyosa que ja dura massa temps amb un servei d’autobusos deficitari, una xarxa ferroviària obsoleta i l’absència de metro per al total dels més de 100.000 veïns i veïnes dels tres municipis».

 1 d’octubre: Marxa ciclista a Alaquàs

Les activitats amb motiu de la Setmana de la Mobilitat continuaran a Alaquàs el proper diumenge 1 d’otubre. Un any més tindrà lloc l’activitat «Movem Alaquàs, puja’t a la bici» que organitza cada any l’Ajuntament d’Alaquàs amb al col·laboració del Club Ciclista d’Alaquàs, el club de triatló Triculpelat, el club de patinatge artístic Arabesco, el Consell de Xiquets i Xiquetes i MOVEM (Soluciones Sostenibles para Movilidad Urbana). Es tracta d’una jornada per celebrar el Dia Mundial sense Cotxe i fer partícip a tota la població d’aquest event que serveix per conscienciar la ciutadania de la necessitat de reduir l’ús abusiu del cotxe i fer ús de transports públics o alternatius com la bicicleta.

La jornada començarà a les 11 hores. La primera activitat consistirà en una marxa ciclociclista amb un recorregut guiat completament urbà i que passarà per tots els carrers que conformen la xarxa ciclable d’Alaquàs i que es podrà realitzar en bicicleta, patí i monopatí. L’arribada tindrà lloc al mateix punt on hi haurà música i on es podrà participar en diferents tallers. Hi haurà també un sorteig un patinet d’adult cortesia de MOVUS, una bicicleta per part de Caixa Popular i un parc de seguretat viària. A més, des de les 9 fins les 14 hores es tallarà al trànsit l’avinguda País Valencià per tal que totes les persones que vulguen puguen gaudir d’un matí sense cotxes.

Comentarios: 0

Tu email no será publicado. Los campos requeridos estan marcados con *