Compromís denuncia ‘pelotasso’ urbanístic a la zona franca de Paterna

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, assenyala que, “malgrat fer-ho quasi d’amagat, sense saber-ho ni tan sols l’Oficial Major ni l’Interventor, en una Junta de Govern Local (JGL) com a punt fora de l’ordre del dia, ja sabem a qui li tocarà la grossa del ‘pelotasso’ urbanístic del PP amb la Zona Franca de Paterna. Es tracta de les grans constructores Parques Empresariales, de Onofre Miguel; i Guadalmedina i Destro, ambdues del Grup Ballester, totes elles part signant en la proposta de conveni aprovada en la JGL del passat 31 de gener i que prompte rebran, si no la tenen ja”.

Segons explica Ramón, “la proposta de conveni seguix el mateix model que el conveni signat amb l’INVIED, en gener, per als més de 400.000 metres quadrats que li ha ‘deixat’ temporalment el Ministeri de Defensa a Lorenzo Agustí mentre tramita la concessió de Zona Franca. L’afany per a aconseguir metres quadrats destapa la proposta del consistori, desvetlant les empreses propietàries dels terrenys, les primeres que rebran els beneficis econòmics si s’aprova la Zona Franca”.

“Tal i com diu el conveni que vol fer Agustí, una vegada tinga la suposada autorització de la Zona Franca es negociarà amb aquestes constructores la fórmula d’adquisició d’aquestos terrenys, podent optar pel camí de l’expropiació. La qual cosa significa que amb els actuals preus estaríem parlant d’uns nou milions d’euros de benefici a repartir entre les tres empreses esmentades”.

Així, segons es desprén de la JGL, Parques Empresariales aportaria 43.908 metres quadrats, Guadalmedina aportaria 35.842 metres quadrats i Destro 7.673 metres quadrats. “Tot sumat són prop de 90.000 metres quadrats, que si s’afegeixen als més de 400.000 dels terrenys militars dóna una superfície inferior als 600.000 metres quadrats. Amb la qual cosa és de suposar que encara seran més els propietaris beneficiats, sempre i quan es faça el projecte”.

“A Agustí se li ompli la boca en justificar la Zona Franca per la gran generació de riquesa i ocupació. Però ara li hem descobert la trampa i sabem que realment les grans beneficiades seran estes tres constructores que ja estarán fregant-se les mans del negoci que poden fer a Paterna. Parlem d’uns terrenys amb el seu valor deprimit per la crisi, terrenys d’empreses que han estat sempre reclamant des de l’ombra iniciatives, com ara la Zona Franca, per a posar en valor la seua inversión d’haver comprat fa anys els terrenys rústics de la partida de la Mola. Tot sense importar-los, ni a les empreses constructores ni al PP, que es cree una nova bombolla immobiliària a Paterna”.

“I tot això mentre l’alcalde ha iniciat un nou viatge, buscant inversions que paguen eixos terrenys de la quimérica Zona Franca i la seua urbanització. Tot per a res perquè Agustí no té ni tan sols l’autorització de la Subdirecció General d’Aduanes per a la Zona Franca, i acaba de modificar el projecte, els metres quadrats i la seua ubicació”.

“A Paterna era un secret a veus que les grans promotores havien comprat per a especular terrenys rústics, esperant que arribara el moment de traure’ls profit econòmic amb una requalificació. I després de l’acord de la JGL es confirma aquesta operació. Tot això sota el paraigües de Zona Franca, deixant un seguit de possibles irregularitats en la tramitació que Compromís està i seguirà analitzant per a desemmascarar la virtualitat del projecte i el pelotasso urbanístic tan evident”, conclou Juanma Ramón.

Comentarios: 0

Tu email no será publicado. Los campos requeridos estan marcados con *