Pobla de Farnals: 30.000 euros en 6 mesos per a famílies necessitades

L’Ajuntament de La Pobla de Farnals, a fi d’atendre  a les famílies més necessitades del municipi,  ha destinat  durant el primer semestre de 2016 ajudes socials per valor de  30.000 euros. La despesa recull principalment el pagament de llum, aigua i lloguer a les persones amb menys recursos econòmics, així com el desenvolupament del Programa d’Assistència Nutricional, a través del qual s’oferix una cobertura alimentaria bàsica als col·lectius més desprotegits.

Durant el segon trimestre de l’any s’han atés un total de 1.216 casos al departament de Serveis Socials (361 en abril, 411 en maig i 444 en el mes de juny). La 3a Edat és el sector de població amb més demandes realitzades, representant un 36% del total. El següent grup d’atencions correspon a les persones discapacitades amb un 17%. Amb una curta distància li segueixen les qüestions sobre els problemes de família que reflecteixen un 15%. L’atenció a dona representa un 8% dels casos i el sector del menor i de l’immigrant representen un 8% cada un. En menor mesura, també s’ha fet un seguiment a l’atenció d’homes, de persones amb problemes de drogodependències i transeünts.

Donat el gran nombre de casos atesos, que xifrat en 2.007 durant tot el semestre,  l’Ajuntament de la Pobla de Farnals ha contractat a una persona, a través de la borsa de treball de la Mancomunitat de l’Horta Nord, perquè es faça càrrec dels assumptes relatius als menors. Es demostra així l’interés municipal per gestionar els expedients amb una major celeritat i donar resposta als problemes dels veïns i veïnes de la localitat per a millorar el seu benestar. Tanmateix, es fa palés el compromís de la regidoria en les qüestions relacionades amb la protecció dels menors davant la gran vulnerabilitat d’este sector poblacional.

Comentarios: 0

Tu email no será publicado. Los campos requeridos estan marcados con *