Agricultors ecològics formen per primera vegada part del Consell Agrari de Xirivella

El Consell Agrari de Xirivella ha demanat per unanimitat sol·licitar al Ple de l’Ajuntament la cessió de l’ús de l’Alqueria Serra per a fins propis de la institució i altres col·lectius vinculats a l’horta del municipi. En l’actualitat l’Alqueria Serra té prevista una restauració de la teulada i queda pendent la seua rehabilitació.

Esta petició s’ha fet en la primera reunió on ha quedat constituït l’òrgan on estan integrats els grups polítics de la Corporació Municipal, més 6 representats del sector agrari local. Per primera vegada formen part d’este òrgan agricultors de producció ecològica, a més dels llauradors considerats convencionals.

En la primera reunió també s’ha informat de la possibilitat que tenen els agricultors de vendre directament la seua pròpia producció a places i carrers annexos al mercat de dijous i diumenge o al propi domicili, sempre amb autorització municipal prèvia.

També es reserva un 5 per cent de les parades del mercat al carrer de dijous per aquells que ho sol·liciten abans de finalitzar l’any, ja que l’adjudicació es realitza al mes de gener de cada any.

Un altre dels temes de la reunió ha sigut el projecte de Via Verda de Connexió del Barranc de la Saleta amb el riu Túria. El Consell Agrari considera que és una «barbaritat» perquè dividirà de nou l’horta de Xirivella i ataca el patrimoni del municipi. S’ha acordat sol·licitar a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer informació detallada sobre l’estat actual del projecte i demanar que s’estudien alternatives respectuoses amb l’espai de l’horta.

Per últim, el Consell Agrari també ha analitzat el mapa d’irregularitats detectades en l’Horta de Xirivella fet pel membre del Consell Víctor Navarro, amb la col·laboració dels serveis tècnics de Medi Ambient de l’Ajuntament. És un document que recull horts amb residus, punts de crema de rostolls i abocadors il·legals detectats per a prendre mesures.

Comentarios: 0

Tu email no será publicado. Los campos requeridos estan marcados con *