Quart de Poblet estrena un nou servei de mediació en conflictes veïnals i familiars

L’Ajuntament de Quart de Poblet ofereix els dilluns, de 10 a 14 hores, un nou servei de mediació en conflictes veïnals i familiars, que busca arribar a acords consensuats per ambdues parts i d’obligat compliment.
Aquesta prestació naix com a ampliació del servei d’assessorament jurídic, mediació, intermediació i negociació sobre préstecs i arrendaments relatius a l’habitatge habitual, que la Diputació de València i el Col·legi d’Advocats de València van oferir als municipis fa prop de tres anys, a través de la signatura d’un conveni de col·laboració.

Quart de Poblet es va adherir i, a més, va ser elegit ser seu del servei, en el qual s’atén també a veïns i veïnes de Manises, Mislata i Xirivella. 
En el cas de la mediació familiar i veïnal, amb la intervenció d’un advocat o advocada designat pel Col·legi, s’intenta arribar a una solució satisfactòria per a totes les parts enfrontades, evitant que s’agreuge el conflicte. L’acord és d’obligat compliment, per la qual cosa en cas que una part el trenque, l’altra podrà sol·licitar judicialment que s’aplique.

El primer assumpte tractat ha sigut una ruptura matrimonial. Tant des dels Serveis Socials Municipals, com des de Consum i Igualtat, principalment, es derivaran casos a aquest nou servei, al que podran accedir els ciutadans i ciutadanes dels quatre municipis enumerats, sol·licitant cita prèvia en l’Àrea de Consum (telèfon 96 1536210, extensió 270), que dirigeix la regidora Amparo Torner.
Pel que fa a la intermediació en casos de negociació de préstecs i arrendaments, fonamentalment amb el risc de desnonament, l’horari d’atenció és els dimecres, de 10 a 14 hores, i l’àmbit d’actuació també inclou a Manises, Mislata i Xirivella.
Els temes que s’aborden són, en general, la negociació entre els qui no poden pagar els préstecs hipotecaris que van contraure per a comprar el seu habitatge habitual perquè es troben en el denominat “llindar d’exclusió” i els bancs i altres entitats creditores d’aqueixos crèdits; la tramitació de sol·licituds de suspensió de llançaments per a els qui es troben en situació de vulnerabilitat i reuneixen les circumstàncies econòmiques previstes en el Reial decret-llei 27/2012, del 15 de novembre, i qualsevol altra actuació d’assessorament jurídic, intermediació, mediació i negociació amb les entitats bancàries en interès d’els qui no poden fer front a la hipoteca de la seua casa.

 

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *